Teknisk støtte

Det blir gjerne mer engasjerende å trene til treningsvideoer eller direktesendte gruppetreninger hvis du kan se instruktøren på en stor skjerm og ha god lyd fra instruksjonen og musikken.

En mulighet er å bruke en smart-TV. Da kan du finne fram til det aktuelle nettstedet hvor videoene ligger ved hjelp av en nettleser. Hvis dette ikke fungerer så godt, eller du ikke har smart-TV, er det å bruke en Chromecast eller en Airplay lettvinte løsninger. Via en Chromecast eller en Airplay kan skjermbildet og lyden fra en PC, en Mac, et nettbrett eller en smarttelefon overføres trådløst til en TV. Chromecast og Airplay kan du få for noen hundrelapper.

Et annet alternativ er å bruke en HDMI-kabel for å overføre bilde og lyd til TV-skjermen. Hvis lydoverføringen ikke virker, kan du kople en ekstern høyttaler til PCen eller Macen.

For at en person med utviklingshemning skal starte en video eller en gruppetrening, kan det være greit at treningsprogrammet er lett tilgjengelig som en snarvei på skjermen, enten det er på en PC, en Mac, et nettbrett eller en smarttelefon.

Da flere direktesendte gruppetreninger går via Zoom, gis det også nyttig informasjon om dette verktøyet her.