TV-spill

Nyere TV-spill-konsoller inneholder muligheter for bevegelsesspill. Ved spørreundersøkelsen tidlig i prosjektet, ble "Just Dance" samt spill med bowling fremhevet som spesielt velegnet for mennesker med utviklingshemning. Her omtales også noen andre spill som kan være aktuelle for personer i vår målgruppe. 

Konsoller som kan brukes til bevegelsesspill og er til salgs høsten 2021, er: PlayStation 4 og 5, Xbox One og Series S og X, samt Nintendo Switch. Nintendo Wii har vært svært populær, men produseres ikke lenger. Konsollen kan imidlertid kjøpes brukt.

Spill-konsoller

Stadia

Stadia er en abonnement-tjeneste. Det er en spillplattform fra Google som gjør det mulig å benytte spill på kompatible enheter. Stadia forutsetter internett-tilkopling.

Just Dance

TV-spillet har i en årrekke vært svært populært. Se omtale her. Det dreier seg om å danse til en rekke hitlåter. Danser og øvelser varierer i intensitet. Du får poeng basert på hvor godt du klarer å henge med. Dermed kan du prøve å bedre dine prestasjoner eller konkurrere mot andre. 

Det lanseres gjerne en ny versjon hvert år. "Just Dance 2021" ble lansert i november 2020 på alle de nye plattformene, men for første gang ikke for Nintendo Wii. Her kan du se en oversikt over alle låter i "Just Dance 2022". 

Anbefalt aldersgrense er 3 år.

Plattformer for 2021 og 2022-utgavene: Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5, Xbox One og Xbox Series X/S og for Stadia.
Nødvendig ekstrautstyr: PlayStation Move og PlayStation Camera, Xbox Kinect eller Just Dance Controller-appen.

P

Zumba

Zumba Burn It Up

Zumba er en danse-treningsform som man kan få som gruppetrening i mange treningskjeder. Les om spillet "Zumba Burn it up" her. Her er det 30 treningsøkter med høy energi og raske bevegelser.

Man kan spille alene eller sammen med andre.

Anbefalt aldersgrense er 12 år.

Plattform: Nintendo Switch
Nødvendig ekstrautstyr: Nei

Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure

Spillet dreier seg om å beseire monstre med bevegelser, se omtale her og en demonstrasjon av hvordan spillet brukes her. Det er et relativt kostbart spill, men det kommer med tilbehøret Ring-Con og Leg Strap. Til sammen inneholder det 60 ulike øvelser som trener hele kroppen. Spillet inneholder over 20 verdener. 

Anbefalt aldersgrense er 7 år. 

Plattform: Nintendo Switch
Nødvendig ekstrautstyr: Ring-Con og Leg Strap som følger med spillet

Mario og Sony

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

I dette spillet kan du være med på 16 ulike øvelser. Det er for eksempel klatring, karate, surfing, svømming og boksing.  
Du kan spille alene eller sammen med andre. 

Anbefalt aldersgrense er 3 år.

Plattform: Nintendo Switch
Nødvendig ekstrautstyr: Nei

Fitness Boxing

Fitness Boxing

I Fitness Boxing og Fitness Boxing 2-spillene får du veiledning fra en virtuell trener i enkel og grei boksetrening. 
Spillet legger opp øktenes intensitet og varighet på grunnlag av vekten og høyden din for å anslå hvilken alder formen din skulle tilsi samt kaloriforbrenning. Hvis dette ikke passer deg så godt, kan forandringer gjøres manuelt. Du kan til og med velge hva slags type treningstøy du skal ha på deg. 

Anbefalt aldersgrense er 3 år.

Plattform: Nintendo Switch
Nødvendig ekstrautstyr: Nei

Beat Saber

Beat Saber

Beat Saber dreier seg om du skal slå i stykker røde og blå blokker samt dukke og hoppe unna hindre som kommer svevende mot deg. Det er fine lyseffekter og ledsagende musikk.  Du kan velge å kjøpe enda mer musikk enn den som følger spillet opprinnelig.

Sony headset

Plattformer: PlayStation 4 og PC
Nødvendig ekstrautstyr: VR (Virtual Reality) headset som passer til PlayStation eller PC. Bevegelseskontroll som passer til PlayStation eller PC.

Wii sports

Wii Sports

Spillet var gjerne inkludert i pakken når man kjøpte spillkonsollen Nintendo Wii.

I Wii Sports er det fem sportsspill: bowling, baseball, tennis, golf og boksing. Du bruker Wii-kontrollen til å etterligne bevegelsene du ville ha gjort i virkeligheten i disse sportsaktivitetene. Dessuten fins det mulighet for å kartlegge spillerens utvikling. Reglene for hvert av spillene er her enklere enn i virkeligheten, så spillet skal være lett å sette seg inn i for alle aldersgrupper.

Aktivitetene kan utføres alene eller sammen med andre. 

Anbefalt aldersgrense er 7 år. 

Plattform: Nintendo Wii
Nødvendig ekstrautstyr: Nei

Wii Fit Plus

Wii Fit Plus

Wii Fit Plus er den utvidede utgaven av den tidligere versjonen Wii Fit. Den inneholder mange sportsinspirerte minispill innen hovedkategoriene aerobic, styrke, balanse og yoga. Det er også skihopping og fotballinspirerte spill. Spillet ble solgt med selges med Wii Balance Board til å stå på under spillet. Brettet kan måle balansen samt vekt og kroppsmasse.

Du kan spille alene eller sammen med andre. 

Anbefalt aldersgrense er 3 år.

Plattform: Nintendo Wii, som ikke selges ny lenger
Nødvendig ekstrautstyr: Wii Fit balansebrett som kan kjøpes brukt til en rimelig pris, på f.eks. finn.no 

Sport Champions

Sport Champions 2

Sports Champions 2 er en gammel klassiker. Spillet har seks ulike aktiviteter: alpint, tennis, boksing, golf, bowling og bueskyting. PlayStation Move-kontrollen brukes for å etterligne bevegelsene i hver av idrettene. 

Anbefalt aldersgrense er 10 år.

Plattform: PlayStation 3, en versjon som ikke selges ny lenger
Nødvendig ekstrautstyr: PlayStation Move og PlayStation Camera

PlayStation Camera
PlayStation Move-kontroller        PlayStation Camera