Smart-TV

Det blir mer og mer vanlig med smart-TV. En slik TV har en nettleser så det er mulig å gå inn på internett. Dermed kan du via TVen for eksempel sjekke e-post via webmail, surfe på nettet og strømme både musikk og film, for eksempel via strømmetjenesten Netflix.

De første smart-TVene hadde ikke så mange funksjoner og ble ikke så ofte oppdatert. Dermed fungerer de gjerne ikke så godt som ønskelig. De siste årene har det imidlertid vært en rivende utvikling på området.

Apper på smart-TV

De fleste smart-tv-ene styres ved hjelp av ulike apper som likner de man laster ned og bruker på smarttelefoner og nettbrett. Du kan logge inn på bestemte nettsider som tilbyr tjenester uavhengig av hva slags smart-tv du har. Fjernkontrollen til TVen har gjerne en egen knapp som gir tilgang til app-oversikten på TVen.

TVer med innebygget kamera og mikrofon kan brukes til samtaletjenester med video-overføring, for eksempel Skype.

Smart-TV som PC-skjerm

For noen smart-TV kan TV-skjermen speile skjermen fra PC, smarttelefon eller nettbrett når enhetene er koplet sammen via hjemmenettverket.  Da kan du før eksempel se bilder på TV-skjermen. Stadig flere tilbyr tjenesten 'bilde-i-bilde' for å se flere programmer samtidig eller surfe på nettet samtidig som du har på et TV-program.

Her er et eksempel fra Samsung på hvordan man kan laste ned en app for å spile skjermen fra en mindre enhet og hvordan man kan bruke smarttelefonen som fjernkontroll.

Mer informasjon om smart-tv kan du se i en artikkel fra Online.no.