Zoom

Zoom er et videomøteverktøy som brukes en del i forbindelse med direktesendte gruppetreninger. Både arrangøren og gjestene må laste ned programvaren som en applikasjon (app) både på PC/Mac, nettbrett og smarttelefoner. Hvis direktesendte gruppetreninger settes opp i Zoom som en gjentakende hendelse, følges samme innloggingslenke og innloggingsdetaljer hver gang. 

Innloggingsdetaljene (møte-ID og passord) kan lagres på PCen/Macen, nettbrettet eller smarttelefonen. Det kan være lurt å opprette en snarvei på skrivebordet på en PC/Mac eller som et app-ikon på et nettbrett eller smarttelefon for personer med utviklingshemning. Hvis da også innloggingsdetaljene er lageret, er det enkelt for den aktuelle personen å trykke på ikonet og komme inn i Zoom-møtet/treningen. 

Her er lenke til gratis nedlastning av Zoom. 

Du kan delta på et møte uten å registrere deg. Imidlertid må du registrere deg for å sette opp et møte/en gruppetrening.

Her kan du se en oppstarts-veiledning for bruk av Zoom. 

Videomøter/direktesendte gruppetreninger kan settes opp gratis for opp til 100 personer i inntil 40 minutter. For flere deltakere og/eller lengre møter/sendinger er det snakk om et månedsabonnement, men kostanden er relativt lav. Kostnader for Zoom-abonnement for over 100 personer og/eller lengre seanser enn 40 minutter ser du her.

Zoom er en amerikansk programvare som oppgis å følge GDPR (personvernlovgivingen fra 2018). Du kan lese mer om Zoom her