Lokalt

Oslo

Viken

 

Oslo

Heming

Heming er et av Norges største fleridrettslag. I Heming er det 5 treningsgrupper for mennesker med utviklingshemning i allidrett: dans, allidrett, langrenn, alpint og barmark. Gruppene er inndelt etter alder. Se nettsiden om Heming IPU for mer informasjon.

Dansetrening

Pga. smitterverntiltak i Oslo, som ikke gjorde det mulig med trening i sal, startet Heming med direktesendte dansetreninger to ettermiddager i uka i januar 2021. Treningene varte en time.

Treningen gikk via videomøteverktøyet Zoom. Det var en tøff og sosial trening – treneren er europamester i discodans! De fleste logget seg på 10 minutter før treningen startet for å snakke litt sammen.

Kondisjon- og styrketrening

I april 2021 startet Heming også opp med direktesendte treninger på lørdager for sine medlemmer med utviklingshemning. Det var snakk om to treningstimer med kondisjon- og styrketrening til musikk om formiddagen. Den første timen var for juniorer og den andre for seniorer. De første 15 minuttene i hver time ble brukt til sosial kontakt og de neste 45 minuttene til trening. De som ikke ønsket delta på den sosiale kontakten, kunne bli med når selve treningen startet. Treningene gikk via Zoom på samme måte som dansetreningene. Det fungerte fint.

En e-post med informasjon om tilbudet og med en lenke for å laste ned Zoom ble sendt til medlemmer av Heming IPU/deres kontaktpersoner. I tillegg fikk de en annen lenke som skal trykkes på for å starte hver Zoom-trening, samt møte-ID og passord. Det er samme ID og passord hver gang.

Høsten 2021 fortsetter Heming med et tilbud om styrketrening på tirsdager via Zoom. Treneren har studert ved Norges Idrettshøgskole. 

Kontaktperson for treningen er leder for Heming IPU Per Håvard Martinsen.
E-post: ipu@heming.no

 

Viken

 

Friskis og Svettis logoEnkeljympa Bærum

Direktesendte treninger

Friskis&Svettis Bærum har direktesendte gruppetreninger for medlemmer av Enkeljympa. Medlemmer av Enkeljympa over hele landet kan delta.

Treningene foregår på tirsdager kl. 18. Trenerne setter pris på påmelding på forhånd.

Treningene går via videomøteverktøyet Zoom. Det er lurt å ha lastet ned Zoom på den enheten treningen skal kjøres på.

Se omtale av Enkeljympa under Landsdekkende trening.

Kontaktperson er Connie Næsborg.
E-post: connii@online.no
Telefon: 911 22 072Logo

 

Stabekk Turn - Rytmisk gymnastikk

Stabekk TF (Turnforening) har RG (Rytmisk gymnastikk) for paragymnaster (mennesker med nedsatt funksjonsevne). Det er to treningsgrupper som er inndelt etter alder, 7-2 år og 13 – 20 år. Jentene trener etter Special Olympics reglement innen RG med turnelementer og dans med apparater (ringer, tau, køller, vimpler og ball). Se nettsiden om Stabekk turn for paragymnaster for mer informasjon. Stabekk Turn

Rytmisk Gymnastikk i regi av Stabekk turn har hatt tilbud om trening på Zoom når hallen de vanligvis trener i, har vært stengt som følge av smitteverntiltak. Dette startet allerede 13. mars 2020 og har fungert greit. Da deltakerne ble vant til online-trening, så de fram til disse treningene.

For gruppen med de yngste deltakerne var det to online-treninger i uka og for de eldste tre slike ukentlige treninger. Treningene startet med oppvarming før øvelser i styrke og koordinasjon og så dans med utstyr som ball og kuler. Opplegget krevde at foreldrene var delaktige i form av hjelp til utstyr og til konsentrasjon under selve treningene. 

Kontaktperson for de digitale treningene er Brenda Garbin.
E-post:  brendagarbin@hotmail.com
 

Vivil logoVivil IL - Treningsvideoer


Vivil Idrettslag er et idrettslag for mennesker med utviklingshemning. Idrettslaget har i dag ca. 300 medlemmer, hvorav ca. 180 er aktive. Vivil har laget treningsvideoer som er lagt ut på YouTube og kan ses på Vivils nettsted og i Vivils Facebookgruppe.

Tren med Ville Villkorn og David

«Treningsmaskoten» Ville Villkorn og David viser treningsøvelser til fengende musikk. Fra et Vivil sportsstevne

1.    Styrketrening, spesielt av beina – drøyt 5 minutter 
       Inneholder: beinsving, henge fra en gren, sit-ups og push-ups
2.    Flere styrkeøvelser – litt under 5 minutter
       Inneholder: knebøy, skråløft, stjernehopp, balanse og push-ups
3.    Trening i skogen – drøyt 5 minutter
       Inneholder: knebøy, gå opp på en stein, marsjere, stjernehopp, gående utfall og spensthopp
4.    Ville Villkorn og David som marsjerer og synger på tur - ca. 3 minutter.


Tren med Henriette

Disse videoene egner seg for de som er litt spreke. 

1.    Lett trening med Henriette og Ville Villkorn - ca.15 minutter
2.    Medium trening med Henriette – ca. 22 minutter
3.    Ganske hard økt med Henriette – ca. 20 minutter
4.    Hard økt - ca. 16 minutter


Kontaktperson er daglig leder i Vivil IL David Støre.
E-post: post@vivilil.no 
Telefon: 920 26 278